Vanmorgen was duidelijk zichtbaar dat iedereen in het opstarten van onze “praktijk” een routine heeft gevonden want om 9:02 zat de eerste cliënt binnen in de kerk klaar om te worden verdoofd. En dat terwijl er geen stroom was en er dus geen licht was.... maar we hebben natuurlijk altijd onze hoofdlampen/zaklampen die we gebruiken. Gelukkig deed de generator het al snel en leek het probleem even opgelost... maar helaas kon de generator wel alle tandheelkundige spullen laten werken (de unit en de sterilisator) maar de lampen in de kerk konden er niet op.. en het was toch best wel wat donker zo...

Het bleek dat de stroomvoorziening in Uganda sinds kort werkt als een pre-paid systeem.... en nu was de pre-paid kaart leeg .. dus dat was de reden dat er geen stroom meer was.....wat is dan wijsheid in zo’n geval? Wij willen graag licht..
Dus hebben we voor 20.000 shilling stroom gekocht (+/- €5,-), de code geactiveerd en.... er was licht! De ochtend verliep heerlijk en al snel was het lunchtijd.

01 behandeling 200pxb02 behandeling 200pxb03 behandeling 200pxb
En ook aan de lunch zat vandaag een “dit is Afrika” verhaal vast. Want bij het guesthouse/restaurant waar we altijd de omelet en getoast brood halen... bleek er geen brood aanwezig te zijn...
hoezo.. geen brood??? Er wordt een restaurant gerund op deze plek... en ja, de meeste gasten zijn Indisch maar dan nog... als er om 10:30 uur een bestelling gedaan wordt die rond 12:30 uur opgehaald wordt...dan zorg je toch gewoon dat er brood is?? Uiteindelijk is het, dankzij Jimmy, allemaal goed gekomen en had iedereen zijn omelet met toast (of roll-egg).

04 op de grond 200pxbRond een uur of 3 werd het steeds donkerder buiten en het duurde niet lang of de kraan werd opengezet.... oftewel ...de regen viel als een waterval uit de lucht!

Het onweer was er ook best heftig bij en ...pats... uit was alle stroom weer... mede doordat het zo donker was buiten ontstond er wel een soort kerst-achthoekige sfeer..

05 donker 200pxb06 donker 200pxb07 donker 200pxb
In deze bijzondere admosfeer hebben we de laatste mensen in de kerk behandeld en alles afgerond en opgeruimd waarna we rond 18 uur weer terug waren in het Guesthouse.