01 poetsend jongetje 200pxbVanmorgen verliep alles soepel en zat iedereen met smaak van het ontbijt te genieten. Om 8 uur vertrokken we naar Polota en onze eerste stop was de Hopeland school. Deze school ligt net voor de sloppenwijk en dit is het 3de jaar dat we hier nu komen. De hoofdmeester was blij ons weer te zien en vertelde ons dat de kinderen minder vaak kiespijn hebben sinds wij komen. Alle kleuterschool kinderen stonden al buiten op het grasveld dus we konden gelijk met ons poetslied beginnen.
Daarna waren de grote kinderen (P1-P7) aan de beurt. En ook de tuinman die aan het werk was kreeg van Monique een tandenborstel. Het is zo mooi en bijzonder om te zien hoe blij mensen zijn met zo’n simpel en voor ons zo’n normaal iets als een tandenborstel en tandpasta...

Hierna zijn we naar de Tunaimi school gegaan. Er is nu een andere hoofdmeester op deze school en integenstelling tot andere jaren verliep alles enorm chaotisch en ongedisciplineerd. Ook ons verzoek om de kinderen per klas te mogen poetsen begreep hij denk niet want alle kleuters werden in 1 klas gezet en ook de grotere kinderen werden bij elkaar gezet. Dit was zo onhandig dat we er bijna niet door/langs konden en dan gaan kinderen ook nog steeds van plaats wisselen... en zeggen dan... ik heb nog geen tandpasta... en dan weet je dus niet goed meer wie nu wel heeft, wie niet of wie al 2x heeft....

02 groep 200pxb03 instructie 200pxb04 poetsen 200pxb

Na deze hectische ervaring konden we gelukkig weer een beetje bijkomen bij het poetsen van kleuters, waarna we een lunchbreak hadden om vervolgens buiten weer een grote groep aan het poetsen te krijgen.

05 klas 200pxb06 vanaf varanda 200pxb07 school 200pxb
Hierna hebben we nog een paar klassen gedaan op het St Stephens waarna we door onze tandenborstels/tandpasta’s heen waren voor deze dag. Oftewel we hebben weer ruim 1400 kinderen blij kunnen maken vandaag.