Zaterdag 5 oktober, de dag waar we al een tijd naar uitkijken. De dag waarop het nieuwe avontuur gaat beginnen.... want vandaag vertrekken we naar Uganda!

01 vertrek schiphol 250pxbOm 7:30 uur hebben we op Schiphol afgesproken. Voor Lis en Anouk wordt het het eerste bezoek aan Uganda, Lucy gaat voor de 2de keer en Monique voor de 3de keer.
Ondanks dat we met maar 5 “man” op pad gaan hebben we enorm veel bagage bij ons...
We hebben allemaal 2 koffers van 23 kg bij ons ticket, er gaat een extra sterilisator mee en we hebben via Luchtvaart zonder Grenzen ook nog 5 extra koffers toegezegd gekregen. Stichting Help Uganda(HUG) is Luchtvaart zonder Grenzen ook dit jaar weer heel dankbaar voor deze mogelijkheid om extra spullen mee te nemen want hierdoor zijn we in staat om al onze tandheelkundige materialen, die we de komende weken nodig hebben, mee te nemen.
Behalve dan de tandenborstels en tandpasta’s voor de poetsinstructie week. Die kopen we in Uganda want het is onmogelijk (qua ruimte en gewicht) om er 6000 van elk mee te nemen. Daarbij is het dan ook gelijk een stimulans van de locale economie om dat gewoon in Uganda te kopen.

Het meeste wat we in deze extra koffers mee hebben zijn disposables (dus handschoenen, mondmaskers, gaasjes enz) maar daarnaast hebben we ook verdovingsvloeistof, vullingsmaterialen zoals glasionomeer en composiet, extra fluoride en sealent. En we hebben dit jaar ook weer een paar nieuwe tangen om kiezen mee te trekken (voor bijna elke kies is een tang met een speciale hoek of opening nodig en voor de kleine kiezen in de bovenkaak kwamen we vorig jaar tangen te kort) en een UV-lamp om de vullingen uit te harden.
Tot slot hebben we natuurlijk onze mobiele unit mee om weer vullingen te kunnen maken. En we hebben zelfs een oude, gereviseerde, mobiele unit mee. Zodat we hopelijk nog meer werkzaamheden kunnen verrichten. Oftewel ...
We gaan ons zeker niet vervelen de komende 2 weken....

02 aankomst entebbe 250pxbDe vlucht is soepel en rustig verlopen. Bij aankomst in Entebbe op ons gemak in de rij voor het visum gaan staan. En hoe grappig.... het visum was de afgelopen 2 jaar een sticker met pasfoto die in je paspoort werd geplakt en nu... gewoon weer een stempel. En ook de controle van de vingerprint en iris-scan is afgeschaft... wat dat betreft blijft het toch gewoon Africa... never a dull moment en niets is voorspelbaar!

Alle koffers waren gelukkig keurig aangekomen en we hebben ze netjes op onze karretjes gezet. Helaas moest wel alles door de scan. Dus alles weer van het karretje, op de band, door de scan en weer op het karretje... Dit blijft een rare controle... want alles is op Schiphol goedgekeurd en mag hier dan toch weer afgekeurd worden waardoor je dingen niet mee het land in zou mogen nemen.... maar goed, gelukkig hadden we hier geen problemen en mochten alle koffers zo mee en hoefde er niets open.

03 passen meten 200pxb04 passen meter 200pxbBuiten stond Vincent ons op te wachten en zijn we met een busje en zijn auto naar het AirPort GuestHouse gegaan. Met elkaar nog lekker even iets gedronken en nu zijn we klaar voor onze 1ste nacht in het mooie, warme Uganda.