2017

Thérèse ElkerboutThérèse ElkerboutThérèse Elkerbout, de teamleider van het Poetsinstructieteam en het Tandheelkundig Team, reist op 7 oktober a.s. af naar Uganda.
Op 9 oktober zal de Poetsinstruktieweek starten met 5 Tandartsassistentes en 3 Mondhygiënistes.
Alle 6000 schoolkinderen krijgen een nieuwe tandenborstel, tandpasta en de instructie hoe en wanneer ze die moeten gebruiken.

Op 15 oktober sluiten de tandartsen zich bij hen aan en gaat de Tandheelkundige werkweek van start. Gemiddeld 1000 mensen zullen in 1 week kiespijnvrij geholpen worden.
In het kleine dorp Busaana, waar Jennie en Jop Saku een lagere school hebben opgericht, zullen alle kinderen met kiespijn geholpen worden op 16 oktober.
De dag daarna wordt de kerk in Polotta ingericht als tandartskliniek en zal het team 4 dagen achtereen heel veel patiënten uit deze sloppenwijk gelukkig maken door hen van hun kiespijn af te helpen.

Het bestuur van stichting Help Uganda (HUG) wenst hen allen een veilige reis, een goed verblijf en veel succes met het prachtige werk!

Hieronder vindt u van dag tot dag het verslag door de teamleider van het Tandheelkundig Team Thérèse Elkerbout

Het jongste verslag bovenaan

.
20 augustus 2017
Vandaag zijn álle koffers gepakt met tandheelkundige spullen, opgevuld met kleding voor de allerarmsten en troostknuffels.
Het was een giga karwei maar met de vrijwilligers Thérèse, Irma, Monique, Carla, Henny, Susan en Wilma was het klusje in 4,5 uur gefikst.
Hierbij de foto's van het stevige pakwerk:

inpakken 01 250pxhinpakken 02 250pxhinpakken 03 250pxh
inpakken 04 250pxhinpakken 05 250pxhinpakken 06 250pxh