HUG in Uganda: 2013

2018 mobiele unit bedankt

Vandaag had Uganda een vrije dag vw het Iddi-Moslim-feest en konden we niet in de scholen terecht.

Na een letterlijk erg rommelige nacht vw het onweer werden de handen weer flink uit de mouwen gestoken.

Alle overige tandenborstels en tandpasta's werden uitgepakt, geteld en in dozen voor het grijpen klaargelegd. Dit voorkomt een langdurig uitpakken in de felle zon met een hoop verpakkingsmaterialen en extra inspanning tussen de poetsinstrukties door.

Tevens werd de voorraad tandheelkundige materialen – voor zover we die al in Uganda hebben – geteld en gerubriceerd. Allemaal bezigheden die nog nooit eerder in het HUG-bestaan zijn uitgevoerd en die deze groep zelf ontwikkelt en uitvoert: super!

Het Hollandse eetcafé Flavours had 's-middags voor een heerlijke lunch een goede klant aan ons en van daaruit zijn de kleine winkeltjes met traditionele Ugandese spulletjes erg dichtbij... !

Op de brommertaxi boda-boda togen we per brommer met tweeën zingend achterop terug naar het guesthouse. 's-Avonds schoven Jennie (een voor velen bekende vrijwilliger van Stichting HUG) en haar Ugandese echtgenoot Job gezellig aan aan onze dis. We zullen hen nog regelmatig zien in de komende weken.

op de boda-boda.op de boda-boda.