stichting hug niet naar uganda covid19

Thk-Polota-2013

Van 19 tot 30 oktober 2013 organiseerde stichting Help UGanda (HUG) weer tandheelkundige hulp op 2 locaties voor de allerarmsten in de regio van Jinja, Uganda.
In de week voorafgaand hebben 4 tandartsassistentes en 2 bestuursleden Poetsinstructies verzorgd op 8 scholen met in totaal 6.000 kinderen. Deze scholieren kregen (voor velen de 1e in hun leven!) een tandenborstel en tandpasta en wij hebben ze geleerd hoe en wanneer deze te gebruiken.

In de Tandheelkundige week daarna hebben 5 Tandartsen en 5 Tandartsassistentes in onze 'tandheelkundige kliniek' in een kerk en school vele patiënten kiespijnvrij gemaakt. Wederom liep dit aantal op tot ruim 1.000 dankbare patiënten

Bent u geïnteresseerd om mee te doen?
Als u na het lezen van de informatie hieronder geInteresseerd bent om ook uw geweldige baan uit te oefenen in het Tandheelkundig Team in de sloppenwijk Polota van het prachtige Uganda, kijk dan op onze Vacature-pagina.

.

Het Tandartsenteam 2013
Werkweek van 19 t/m 30 oktober.

Lees ook: Verslag van Elly Meijer tijdens deze werkweken

Kijk ook bij HUG in Uganda 2013 voor het dagelijkse verslag met foto's van het Tandartsenproject.

Nadat de aktie Knuffels met een enorm succes is afgesloten, de tandheelkundige spullen in tientallen dozen werden afgeleverd, moest alles verpakt worden in de gereedstaande koffers.

Op 7 september kwamen alle teamleden bij elkaar voor de gezellige kennismaking en de laatste voorbereidingen.

Het reisschema werd overhandigd, de verdere administratieve afhandelingen werden gedaan en ieder ging met een HUG-koffer en met nog meer enthousiasme, om de grote klus in Uganda te klaren, de deur uit.

Er is weer een geweldig HUG-Tandheelkundig Team in de startblokken gezet. Zie hieronder ieder individueel, met foto en informatie.

Koffers pakken met Tandheelkundige materialen en heel veel knuffels