foto01 kleinfoto02 kleinHulpje Charles is een echte kindervriendVandaag ging het team hun laatste dag op het terrein van Noah's Ark in.
Na het ontbijt toog het tandheelkundig team naar de praktijk.
Er kwamen nog een paar patiënten met pijnklachten langs die ze zonder tijdsdruk konden behandelen.
Daarna werd alles gecleand om de praktijk spik en span achter te laten voor het volgende tandheelkundige team dat in september komt.
Daarna was het afscheid van de hulpjes en de inventarisatie van de materialen.

afscheid kleinfoto03 klein

 

 

 

 

Karin en Janine zaten na het ontbijt op het terras van hun huis een beetje stil te zijn vanwege het naderende afscheid.
Ze hadden moeite de kindjes waaraan ze zich gehecht hadden los te laten. Deze kindjes, door hun moeders achter gelaten op de meest mensonterende plekken, hebben zoveel liefde en aandacht nodig! Ze zijn zo aanhankelijk en afhankelijk van liefde, dat het voor deze lieve mamma’s echt moeilijk werd zich los te maken van deze kleine schatjes.

foto04 klein Afscheid van elkaar in de tuin van het Airport GuesthouseNa de lunch werden de koffers gepakt en reed de bus met chauffeur van Noah's Ark hen naar het heerlijke Airport Guesthouse in Entebbe.
Ze genoten daar van de rust en de wetenschap dat de klus volbracht was.

Na het avondeten in de heerlijke tuin van het guesthouse besloten Karin en Sigrid al snel hun bed op te zoeken want morgenochtend is het voor hen vroeg dag.

 

 

 

 

foto05PS
Vandaag is het Happy Womensday. Op Noah's Ark en in heel Uganda is daar veel aandacht voor. De basisscholen zijn zelfs vrij. De middelbare scholieren met hun leraren en ouders waren vanaf 9 .00 u in de kerk. Thema was de trots van de vrouw. Er waren 2 preken/ getuigenissen, een interactive workshop met jongens, meiden, ouders apart waar gesproken werd over sexualiteit en tevens de relatie tussen ouders en tieners. Daarna werd er een film gedraaid:’ Consequences’. Een mooie dagvulling.