Tandartsenpraktijk Noah's Ark: 2018 oktober

Sabine Scheffer 250pxhTandarts Sabine Scheffer

Sabine Scheffer is tandarts-implantoloog in Epe waar zij een eigen praktijk heeft. Verder implanteert zij op vrijdagen bij collega Arjen Gelders in Twello en in Maarn bij tandarts Plaisier.

Sabine Scheffer zal vergezeld gaan worden door Jacquelina Schuyt met wie zij in 2015 voor het project “Epe fietst voor water” een tocht van 750 km in 9 dagen door Kenia gefietst heeft. Daar is de interesse voor tandheelkundige projecten in Afrika ontstaan. In 2017 is zij samen met Jacquelina Schuyt en Ranneke Kuiper met Stichting Tandheelkunde Kenia mee gegaan en daar hebben zij in 1,5 week in een groep +/- 1000 kinderen/mensen tandheelkundig gesaneerd. In 2017 zijn ze weer met elkaar naar Kenia gegaan en hebben daar wederom een basisschool en vele passanten gesaneerd. En nu is het tijd om een land op te schuiven en daarom is Uganda aan de beurt. Zij hebben heel veel zin om in het kindertehuis met hun voormalige Kenia ervaring, aan de slag te gaan.

Jacquelina Schuyt 250pxhTandartsassistente Jacquelina Schuyt-Huigen

Mijn naam is Jacquelina Schuyt-Huigen. Ik ben 57 jaar, getrouwd en moeder van 2 zonen.
Een aantal jaar heb ik in het toerisme gewerkt voor Arke Reizen en een Frans hotel concern.
Daarna als office manager bij Booz Allan & Hamilton in Wassenaar en als directiesecretaresse bij Heineken in Amsterdam. Reizen en andere culturen zijn mijn passie, daarom ben ik gaan werken voor KLM en heb 15 jaar als purser intercontinentaal gevlogen. Daarnaast heb ik 6 jaar oncologische kinderkampen begeleid en de afgelopen 2 jaar als assistente voor stichting tandheelkunde Kenia gewerkt op scholen in Kenia. Afrika is voor mij een bijzonder continent de mensen de geuren de kleuren. Ik zie er enorm naar uit om dit jaar in oktober met een groep vrijwilligers in het kindertehuis Noah’s Ark te werken om zodoende de kinderen te helpen en een steentje bij te dragen aan het prachtige werk van dit kindertehuis en stichting Help UGanda (HUG). Werk dat zo hard nodig is.

Ranneke Kuiper 250pxbTandartsassistente Ranneke Kuiper

Mijn naam is Ranneke Kuiper. Samen met Sabine en Jacqueline heb ik een aantal keer in Afrika gewerkt als vrijwilliger in een tandheelkundig project. Dit zijn enorm mooie ervaringen. Het is hard werken maar het voelt als een cadeautje om in een team zoveel tandheelkundige hulp te verstrekken aan mensen die het zo hard nodig hebben.
Ook dit jaar gaan we weer met veel enthousiasme meehelpen om de doelstelling van Stichting Help Uganda (HUG) te verwezenlijken.