Een overzicht, kort en bondig, van onze 5 projecten in Uganda.

 • Het Tandartsenproject
  Een jaarlijkse werkweek waarin 5 Nederlandse tandartsen en meerdere tandartsassistenten controles en behandelingen uitvoeren bij kinderen en volwassenen in een sloppenwijk en bij het kindertehuis Noah's Ark in Mukono.
  Naar het project...

 • InfoHet kindertehuis Noah's Ark in Mukono
  Baby's worden weggegooid of ter vondeling gelegd, maar in sommige gevallen wordt er door politie en kinderbescherming op tijd ingegrepen.
  Naar het project...

 • Sloppenwijk Polota, Kakira
  Polota is een sloppenwijk nabij het megaconcern Kakira Sugar Works. Daar waar men hoopt een graantje mee te kunnen pikken, ontstaan sloppenwijken. In deze sloppenwijk steunt Stichting Help UGanda een aantal projecten.
  Naar het project...

 • Sure Prospects Institute te Kajansi
  Dit is een organisatie waar invalide kinderen onderwijs en (jong-)volwassenen een vakopleiding krijgen.
  Naar het project...

 • Het Lepraziekenhuis St. Francis in Buluba
  Het ziekenhuis is door Nederlandse paters opgericht. De patiënten smeken om brood, want hun dagelijkse terugkerende maaltijd maispap en bonen vraagt dringend om afwisseling. Ook hun armoedige barak moet nodig opgeknapt worden!
  Naar het project...

 • Borstkankerpatiëntes in Mulago Hospital Kampala
  In een 3e wereldland als Uganda zijn de vrouwen, die vanwege kanker een borst-amputatie moeten ondergaan aangewezen op het universiteits-ziekenhuis: Mulago-hospital.
  Als vrouwen geamputeerd zijn betekent dat in Uganda dat hun omgeving dit ziet en dat schaadt hun zelfvertrouwen.
  Dat de prothese(s) die wij hen doneerden blank waren, deerde hen niet. Ze waren zichtbaar trots en zonder uitzondering ongelofelijk blij.
  Naar het project...

 

 

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Go to top