2016

Ieder half jaar is stichting Help UGanda (HUG) voornemens een tandarts en een tandartsassistente uit te zenden naar dit prachtige projekt met haar eigen medische- en tandheelkundige kliniek.

Heeft u interesse om hier als tandarts en assistente(s) ook een keer uw kwaliteiten in Uganda aan te bieden om daar te helpen?
Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Het 2e Tandheelkundige Team voor Noah's Ark vertrekt op 7 oktober a.s. om van 9 oktober t/m 22 oktober in de tandheelkundige praktijk van Noah's Ark alle kinderen te screenen en te behandelen.
Tevens kan het personeel en de mensen uit de villages ook voor hun pijnklachten bij hen terecht.

Hier stellen zij zich aan u voor:

Deze dames hebben speciaal voor hun werk in Uganda een eigen actie gestart.
Bekijk hun actie:
Actie tandarts Suzanne en t.a. assistentes Claudia en Marianne

Tandarts Suzanne Timmenga

Suzanne TimmengaSuzanne Timmenga is ruim 25 jaar tandarts en werkzaam bij Centrum Mondzorg Rolde.
Zij heeft ruim 10 jaar een eigen tandartspraktijk gehad in Hoogezand.
Ze werd enthousiast gemaakt voor dit tandarts vrijwilligersproject door collegae.
Haar eigen kinderen zijn nu ouder en is er ruimte en gelegenheid eens iets voor een ander te betekenen.
Het zal haar eerste ervaring worden en ze heeft veel zin om de kinderen bij Noah’s ark blij te maken met mooie tanden en een gezond gebit.

Marianne DikkersTandartsassistente Marianne Dikkers
Marianne Dikkers, tandarts-assistente is 51 jaar en moeder van twee jongens van 18 en 15 jaar.
Ze werkt als tandartsassistente bij Mondzorg Rolde.
Een paar jaar geleden is Marianne voor het eerst namens stichting HUG bij Noah's Ark geweest.
Toen is zij helemaal enthousiast geworden en is dan ook erg blij dat ze zich voor de vierde keer nuttig mag maken in de tandartspraktijk van Noah's Ark.
Marianne verheugt zich op het weerzien van alle mensen die haar erg dierbaar zijn geworden.

Claudia MulderTandartsassistente Claudia Mulder
Claudia Mulder, tandarts-assistente zal in oktober voor de 2e keer naar Noah's Ark gaan om daar met het tandheelkundig team te werken. Al een aantal jaren werkt ze met zowel Marianne als Suzanne in dezelfde praktijk: Mondzorg te Rolde. Zelf is ze moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 25, 23 en 20 jaar, dus vandaar dat ze nu in de gelegenheid is om dit werk te kunnen doen. Claudia kijkt er naar uit om alle kinderen weer terug te kunnen zien en te bekijken hoe het nu, anderhalf jaar later, met ze gaat.

De twee weken zijn inmiddels voorbij.

Lees alle verslagen via deze link: Verslagen van de twee weken tandartsenpraktijk Noah's Ark