Ook dit jaar hebben we met een groot team op 14 oktober het Lepra-projekt bezocht.

Thérèse en Irma zorgden vooraf voor de inkoop van het brood, de jam, de boter, de zeep en een aantal flessen frisdrank. Tevens bestelden zij bij het Kakira Guesthouse de Mataoke (een bananengerecht) met de pindasaus, die we op de ochtend van 14 oktober al vroeg konden ophalen.

Het HUG-team was diep onder de indruk van de leefsituatie van de lepra-zieken. Het wonen in groepsverband in een weliswaar huiselijke sfeer (met zachte stoelen, een radio en een televisie) biedt de door ieder verlaten zieke wel een onderkomen maar de sfeer van eenzaamheid is door alles heen voelbaar.

Onze stichting doet er alles aan om hen een warme hand te reiken; we huggen, we zingen en dansen en nemen veel nuttige spullen mee.

001 200pxb002 200pxbOnze projektcoördinator Jimmy Mulika bekeek met onze bestuursleden Thérèse en Wilma de door HUG gefinancierde douches van de dames en stelde vast dat een losse leiding vastgemaakt moest worden. Tevens vroegen de vrouwen en mannen om nieuwe lakens, slopen, klamboes en eetgerei (borden en mokken).

De lepramannen vroegen om een radio en Jimmy heeft daarvoor gezorgd

Ze genoten zichtbaar van de matoake met pindasaus samen met een beker frisdrank.

003 260pxhDe nieuwe radio voor de heren-afdeling004 200pxb

005 200pxbNieuwe lakens en eetgerei006 267pxhBlij met hun nieuwe eetgerei

007 200pxb008 200pxb010 200pxb

Blij met haar nieuwe lakens en eetgerei

Met haar invalide handen maakt ze toch haar bed op met de nieuwe lakens

011 200pxbJimmy deelt de lakens uit012 200pxbDe zuster hielp mee om haar zieken blij te makenThérèse en Irma zorgden later in de week wederom voor de inkoop van alle gewenste spullen en Jimmy leverde alles af.

We zijn altijd geraakt door de intense eenzaamheid en verlatenheid van deze mensen, maar het doet hen en ons zó goed dat we hen, namens onze donateurs, weer even blij kunnen maken.

Voor uw gift zijn zij enorm dankbaar!